zondag 29 januari 2012

brocante kinderspulletjes

Je komt ze nog wel eens tegen: lieve oude doopjurkjes , prachtige babyhemdjes van de fijnste batist, met handgemaakt kant. Gemaakt met heel veel liefde en geduld, maar helaas niet meer van deze tijd. Ik kan ze nooit weerstaan. Eentje kocht ik jaren geleden in Frankrijk op een rommelmarkt voor drie euro, (een koopje dus) van een meneer die er duidelijk niets mee op had. Het jurkje was donkerbruin, maar thuisgekomen heb ik het gewassen, en het is weer prachtig wit geworden. Het is me al vaker opgevallen dat je zulke zaken beter van een man kunt kopen dan van een vrouw, zo ben ik ook nog eens aan een doos met prachtige oude knopen gekomen.


Sometimes you can find one: these lovely old christening robes, handstitched made of the finest batiste with handmade lace. Made with lots of love and patience. I cannot resist them and when they are resonably priced I buy them.
Years ago I bought one in France on a fleamarket for €3.00 (a bargain) of a gentleman who had obviously no affection with these things. The dress was darkbrown, but when I came home I washed it, and it was clean and white again.

Ik had twee dezelfde oude hemdjes, en een ervan heb ik een beetje veranderd met een transfer, kantje en strikjes met oude knoopjes.
I had two of these old babyshirts, and I added the transfer, the bows and some old pearl buttons and lace.
Ik heb me laten vertellen dat het kruisje boven het kindje in de wieg werd gehangen ter bescherming. Het engeltje aan het lintje heeft waarschijnlijk ook op een kruisje gezeten. Het zilveren speldje met de tekst "bebe" werd bij de geboorte kadoo gedaan.

Someone told me that little glass cross with the angel was hanging in the cradle  to "protect" the baby. The angel hanging on the ribbon also comes from a cross. The silver broche was given as a birthpresent.


Het schoentje was van mijn moeder en werd gedragen toen ze 2 a 3 jaar was en is daarna (zoals vroeger vaak gedaan werd) in brons gegoten.          Plusminus 1928
The shoe belonged to my mother when she was about 2 or 3 years old. It was bronzed later. (1928) 

Geklost kant en handgeborduurd strikje en bloemenrandje.

Hand made lace and embroiderd bow with flowerborder.

Het kantje is handgeborduurd.


The laceborder is hand embroidered.


Ik ben geen fanatieke poppenverzamelaar, maar af en toe kom ik er een tegen die ik wel leuk vind en waarvan de prijs ook leuk is . En voor je het weet heb je dan toch weer een verzameling. Vooral die kleine oude "bisque"popjes.

I am not a doll collecter, but so now and then I find one I like for a reasonable price, and before you know you own a small collection . I like these small "bisque"dollies.


Groetjes en een fijne dag,Gonnie


5 opmerkingen:

 1. Hallo Gonnie,
  Wat een prachtige spullen. Die mooie kantjes en randjes, onweerstaanbaar...
  Als het goed is heeft mijn moeder nog de doopjurk waarin ikzelf en mijn broers en zussen zijn gedoopt. Ze heeft hem destijds zelf met de hand gemaakt van een deel van haar eigengemaakte trouwjurk. Ook al aardig brocante inmiddels...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig,vroeger waren de werkjes mooi afgewerkt geweldige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebt u toch mooie, gezellige en aparte dingen,om te koesteren.M.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig logje om op zondag te lezen. Mooi die spulletjes van vroeger! Het linnengoed van toen is zo mooi afgewerkt!
  Het kruisje met het engeltje is ook zo'n mooie vondst.
  Fijne zondag, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, mooi, heel mooi !
  fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews