zaterdag 7 januari 2012

frisse start


Afgelopen week,op mijn rondje langs een paar kringloopwinkels, heb ik deze prachtige oude naaidoos gevonden. Ik had geen hoge verwachtingen toen ik weg ging, want ik weet dat het aanbod in deze weken niet zo geweldig is, meestal wordt dat beter als het voorjaar in zicht is en iedereen zijn huis gaat schoonmaken en opruimen. Leeft dat eigelijk nog, die voorjaarsschoonmaak ?
Niet meer zo als vroeger, dat is duidelijk. Ik weet nog dat ik toen ( ongeveer 30 jaar geleden) van een kennisje hoorde dat er bij moeder "schoongemaakt" moest moest worden en dat alle dochters opgetrommeld werden om te helpen. Ze waren dagen bezig met z'n allen en zelfs de foto's en schilderijtjes werden uit hun lijst gehaald en grondig gepoetst. Ik geloof niet dat het tegenwoordig nog zo gebeurt (?).
Maar deze naaidoos is prachtig en ik ben meteen begonnen om de oude voering eruit te slopen en de bovenkant op te leuken. Volgende week ga ik aan de binnenkant beginnen en daarna de doos met naaldenboekjes, speldenkussen, rolmaatje en nog veel opvullen, een leuk project.
Heb deze week ook dit naaldenboekje afgemaakt, het lag in de mand onafgemaakte  werkjes. Het borduurpatroontje is (dacht ik) uit een oud nummer van het blad De fil en aquille, dat niet meer bestaat, helaas. Het boekje is een eigen ontwerp.
Last week, when I visited a couple of charityshops in the neighbourhood, I found this wonderful old sewingbox. I did not have high expectations when I left, because I know at this time of the year the offer is not so great.
After some time , when springtime is coming, when everybody  is starting to clean and tidy up the house you can find better bargains.
But this box is beautiful and I immediately started to rip off the old lining.
I made an embroidery for the lid and I am going to make a pincushion, needlebook and a lining for the inside, and a lot more to fill the box.This week I also finished this needlebook I started a long time ago. The embroiderypattern is from the old french magazine De fil en aquille, that unfortunately, does not exist anymore. The book itself is my own design.

Genoeg geklets voor vandaag,
Enough talking for today,
Keep you informed about the progress of the sewingbox,
Houd jullie op de hoogte over de vorderingen van de naaidoos,

Fijne zondag
Gonnie

7 opmerkingen:

 1. Ha die Gonnie, mooie naaidoos, ook ik deed een rondje kringloop, heb wel een paar mooie borden gevonden...en voorjaarsschoonmaak, nee niet echt..Liefs en een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste Gonnie,mooi hoe heb je het op de doos bevestig? en ik zie op de stoel een hele mooie kussen die ik ook zo graag wil maken,kun je daar een foto van maken bvd irena

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het naaldenboekje is super mooi evenals de bovenkant van de naaidoos. Ben erg benieuwd naar de binnenkant.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gonnie,
  Wat een juweel!! Zo mooi, die oude naaidoos. En je hebt de bovenkant al prachtig mooi gemaakt. Ik ben heel benieuwd naar hoe de binnenkant er uit zal gaan zien.
  Je naaldenboekje is ook al zo mooi. Ik vind dat zo knap, dat je dat zo maar kunt maken...
  Ben echt helemaal onder de indruk.
  Ik wens je nog een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend mooi Gonny, de doos en je borduurwerkjes ook. Zo geeft het nog eens voldoening, eerst de kringloop en dan er zo iets moois van maken.
  groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 6. yOUR BLOG IS FANTASTIC....VERY VERY BEAUTIFUL
  pAT

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooie gezellige dingen allemaal.Iki houd er ook van en daarom vraag ik of het mogelijk is het patroontje van de letterlap te bekomen?Mijn dank,M.H.

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews