woensdag 19 oktober 2011

laatste oogst

                                                                                                                                                                                                             Vandaag wat beelden van de laatste oogst. Al de vijgen die nog aan de boom hangen zullen niet meer rijp worden. Je proeft dat ze niet genoeg zon meer krijgen om zacht en zoet te worden, we moeten weer een heel jaar wachten. De laatste paar druiventrossen in de kas zijn nog heerlijk. Ook de dahlias staan er nog weelderig bij en geven nog een mooie bos voordat de nachtvorst er een einde aan maakt. Ik ga nog snel een paar hortensiakransen maken voordat de vorst de bloemen bruin kleurt.
Zelfs in huis de kleuren van de herfst, alhoewel oranje niet mijn favoriete kleur is, vind ik deze bottels toch altijd weer prachtig. De  rode appeltjes raapte ik in de boomgaard van mijn buurvrouw Els, een oud soort. (ik bedoel de appeltjes, niet mijn buurvrouw). Ik weet niet welke, maar ze smaken nog goed ook. Het is inmiddels licht geworden, in de verte inktzwarte wolken, hier schijnt nog even de zon over de goudgeel kleurende acer, groetjes Gonnie.
3 opmerkingen:

 1. hele mooie kleuren,ja herfst is toch mijn favoriet,groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben benieuwd naar de hortensia-krans,heb zelf ook een mooie hortensia,maar.....nog nooit een krans gemaakt
  groetjes nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gonnie,
  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit joh, prachtige kleuren. Jammer hè, dat het seizoen van fruit oogsten weer voorbij is..
  Voor nu een heel fijne avond,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews