zaterdag 8 oktober 2011

kerstmis

Ben de zolder opgegaan om (voorzichtig) op zoek te gaan naar kerstspulletjes. Ik zeg voorzichtig omdat ik weet dat veel mensen nog helemaal niet zo ver vooruit willen kijken en het belachelijk vinden om nu al over kerst te beginnen. Maar als je een winkel hebt moet je nu al beginnen anders zijn alle leuke dingen al weg en soms zie ik bv in juni iets waarvan ik denk dat is leuk voor december.
Ik ben speciaal op zoek gegaan naar de geborduurde dingetjes, want als ik wat bij wil maken heb ik daar ruim de tijd voor. Een paar fotos van dingen die ik gevonden heb.


Van al deze kussentjes weet ik niet meer waar de patroontjes vandaan heb, sommigen heb ik zelf samengesteld. Maar van degenen die volgen zal ik proberen om het patroontje er ook bij te geven.
Trouwens ik heb weer een nieuwe manier gevonden om mijn linnen die oude gevlekte look te geven. Verzamel veel schillen ( dus niet de doppen, maar de schillen) van walnoten, stop ze in een plastic zak en laat ze daar tot ze helemaal  zwart zijn geworden. Was je linnen en als het nog nat is stop je overal de schillen tussen knijp je het tot een bal en legt de het in heet water. Daarin laten tot je vindt dat het gewenste effect bereikt is en daarna uitspoelen en drogen.


Ik snap dat niet iedereen aan walnootschillen kan komen, maar degenen die dat wel kunnen en het willen proberen: SUCCES!

1 opmerking:

  1. Hoi Gonnie, hier kom ik meteen van in de stemming om ook iets voor kerst te maken. Mooi zijn ze hoor! Groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews