zondag 20 mei 2012

winkelnieuws,liebster blogaward en en tuinperikelen.


In de winkel krijgen we het steeds drukker, maar we proberen toch steeds nog tijd vrij te maken om nieuwe ideeen uit te werken, en dat lukt gelukkig nog steeds. Toen we afgelopen week deze kantovaaltjes gingen prijzen die Marijke op de kop getikt had, bedacht ik dat het leuk zou zijn om er een rood of blauw (natuulijk) randje langs te borduren en er iets leuks van te maken, bv een naaldenboekje. Dit is het resultaat. Ook nog twee multomapomslagen gemaakt om de borduurtjes van Maria in op te bergen. Daarbij meteen onze nieuwe naaimachine uitgeprobeerd. We zijn reuze blij met onze nieuwe Pfaff Expression 1.50, met wel tweehonderd verschillende borduursteekjes, waarvan ik er enkele uitgeprobeerd heb op de multomapomslag.


Much to do in the shop, but we try to keep some time to be creative as well.
Last week marijke discovered some lace ovals, and I thought it would be nice to embroider them with red or blue and make a needlebook, so I did. Also made a cover for a portfolio where we can put in Maria s machine embroideries. It was the first time using my new sewingmachine, a Pfaff Expression 1.50. It has 200 different wonderfull stitches, I used some of them on the portfoliocover.

Is dat geen beeldig knoopje, vond ik ik mijn knopendoos.
.
Isn t that a lovelie button, found it in my buttonbox.


De tekst "petits tresor" is een transfer. Ik heb een heel vel A4 volgetypt met leuke teksten en ze op transferfotopapier gezet, daarna op stof gestreken ( wel eerst de tekst in spiegelbeeld in je computer zetten)

The text "Petits Tresor" is a transfer. I typed an A4 with nice words and put them on transferphotopaper, and ironed them on fabric. But first put them as a reflected image in your computer


In het vorige blogje had ik verteld dat ik van Grethilde  een Liebster blogaward gekregen had en dat ik daar in het volgende blogbericht nog op terug zou komen. Bij deze.
lieve Grethilde, ( http://www.grethildeblogspot.com/ ) heel erg bedankt, ik vind het een hele eer deze award te krijgen, ik volg jouw blog ook regelmatig, maar het liebster blogaward heb je al, dus ik ben de laatste tijd gaan zoeken naar leuke blogs om de award door te geven. Niet gemakkelijk,want heel veel mensen hebben de award al gekregen,  dus ik geef de hem maar aan alle bloggers, die iedere keer maar weer de moeite nemen om op geheel eigen wijze hun creatieve uitspattingen met iedereen te delen.


De tuin is bezig met een inhaalslag, alles is overweldigend groen, in alle tinten. Na deze nare winter had ik er een hard hoofd in. Maar toch wat flinke verliezen, oa onze prachtige grote vijgenboom, die ieder jaar wel honderden vijgen gaf, is tot de grond toe bevroren. Van onderen dienen zich wat nieuwe scheuten aan, maar het zal jaren duren voor hij weer zo groot is. Ook het grote lavendelperk is niet bestand geweest tegen deze temperaturen, en moet vervangen worden. Ach ik weet het , er zijn ergere dingen op deze wereld.

In the garden is everything growing very fast, it is very green in many shades. I wondered what was coming up, after this terrible winter. But still we have some majour losses, for instance our big beautiful figtree, good for a couple of hundred figs each year, is frozen to the ground. There are a few new shoots from the ground, but it will take years before it is that big again. Also the lavanderbed died, and we have to plant 110 new plants. I know, there are worse things on this planet.

Deze geurgeranium heeft de winter goed doorstaan, hij stond in de kas.

This pelargonium does  well, because it was in the greenhouse all winter


Het mannetje met de hoed vond ik een paar weken geleden op de rommelmarkt voor acht euro, de vierkante pot kocht ik bij de kringloop voor €2.80, omgekeerd neergezet dient hij als console voor het beeldje.

The statue of the little man with the hat I found a couple of weeks ago on a fleamarket for €8.oo, and the square pot in the charityshop for €2.80, I put it upside down as a console for the statue.Het plantje in het midden van de pot is een mirtesoort, met prachtige roodgroene blaadjes met een wit randje. Nog nooit eerder gezien.

The plant in the middle of the pot is a myrtle, it has wonderful red/green leaves with a white edge.


Deze sering kocht ik vorig jaar, omdat hij zo n prachtige zachtrose kleur had.
Dit jaar bleek het een heel gewone ("vulgaris") te zijn , er was dus door de kweker mee "gerommeld".

I bought this lilac last year because it had a beautiful soft pink couleur. This year it apears to be a "vulgaris", so nothing special. It was manipulated by the grower.Het vogelbad met de duifjes is ook een recente rommelmarkt vondst, misschien word hij witgeschilderd.

Also a recent fleamarket purchase, purhaps I give it a white paint.


Onze ter ziele zijnde (nou ja bijna) vijgeboom.

Our dead figtree.


Het is maandagmorgen, en het weer ziet er redelijk uit, vandaag nog wat buien, maar dan gaat het de goede kant op, hogere temperaturen en zon, lekker tuinweer dus, veel plezier en genieten maar

It is mondaymorning and the the sun is shining, today still some rain, after that higher temperatures and sun, lots of fun and enjoy,


Gonnie

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blog om op maandagochtend te lezen. Je tuin is een plaatje. Inderdaad jammer van de strenge winter, hier moeten ook diverse planten vervangen worden. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een super mooie tuin, mijn complimenten, ik vind hem heel sfeervol
  leuk die naaldenboekjes. Inspiratie, al zou ik zelf liever met de hand borduren dan machinaal maar dat is voor de winkel natuurlijk niet haalbaar ;) prachtig knoopje op het naaldenboekje en de ovaaltjes zijn ook erg lief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enig gebruik van de ovaaltjes! Gave map en wat een geweldige tuin! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tuin heb je. Leuk met die brocante erin. Hou ik wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weer een mooie ideeën voor het naaldenmapje. Ik zou willen dat jullie een webshop opende!!
  Ik woon te ver weg en dan zou ik toch leuke dingen bij jullie kunnen kopen. Misschien in de toekomst?!
  Ik snap dat jullie eerst jullie shop van de grond willen krijgen.
  Leuk dat steeds meer mensen jullie weten te vinden.
  O, wat heb je ook een prachtige tuin, heb je daar ook nog tijd voor nu met de shop erbij?
  Heel veel maak plezier weer en een fijne zonnige week, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Qué trabajos tan bonitos. Son una maravilla. Me gusta mucho como cuidas los detalles.
  Y el jardín precioso.
  Felicidades

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tolle Sachen hast Du gemacht. Die Nadelbücher sehen super schön aus.
  Dein Garten ist traumhaft. So viele wunderschöne Fotos.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ¡Oh¡ que labores tan bonitas haces. Las fotografías de las plantas son maravillosas.
  Un abrazo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi!

  ik bracht afgelopen zaterdag een bezoekje aan jullie winkeltje en maakte daarbij foto's... de foto's staan inmiddels op mijn Blog en ik hoop dat jullie het leuk vinden! Ik vind jullie winkel in ieder geval prachtig!

  lieve groetjes van Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Via Debby kwam ik op je blog, ik ga je volgen hoor!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hallo
  Wat een mooie foto's staan er in dit log! ik vind het met transfer werken ook erg leuk,maar hoe verander je de letters in spiegelbeeld??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Where do you get your cross stitch outline children/
  teresacline1@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews