zondag 9 december 2012

kerstimpressies

 
 
 
Hoog tijd voor een blogje in kerstsfeer. En zo als te doen gebruikelijk is het veel rood wat de klok slaat. Bij mij is rood altijd al een van mijn favoriete kleuren, maar met kerst mag het helemaal.
De laatste weken bezig geweest met deze doos. Ik wilde er een echte "kerstdoos" van maken, om er allerlei kleine kertboomhangertjes in op te bergen die ik ga maken. Wilde het een beetje simpel houden, geen ellenlang project. Maar dat is me niet gelukt, van het een kwam het ander, nog even dit, en dat is ook wel leuk, en voor ik het wist was het helemaal volgeborduurd. Nu alle hangertjes nog, dat komt niet meer klaar voor kerst 2012. Maar ik ga mijn best doen.

This post ,of course ,is all about christmas. Lots of reds, always one of my favourite couleurs. The last weeks I was bussy making this "christmasbox", to store little  crosstitch christmasornaments. Wanted to make something simple, not a big project, but before I knew it was a sampler. I am not going to finish the crosstitch ornaments in time, maybe next year.


Afgelopen maandag is Marijke een dag naar Duitsland geweest, en heeft voor mij een aantal magazines meegenomen. Heel veel keus daar, heel erg leuk en ook heel betaalbaar. Ik viel als een blok voor dit enige vest met sjaal in het blad "Liebes Land" nr 12 december 2012. Als ik het niet zo druk had met de winkel dan was ik er meteen aan begonnen, geweldig !!!

Last monday, Marijke was in germany, and brought some magazines home for me. they have a wide choise over there, and cheap. I love this knitted veste and sjawl in the magazine "Liebes Land" dec 2012.En hoe vinden jullie deze foto uit "Liebes Land" van dit allerliefste kleine vogeltje? Het is een staartmeesje. sZomers dartelen ze als vlindertjes door mijn tuin, met een heel zacht lieflijk gekwetter, altijd in groepjes.

Love this little bird. It is a longtailed tit. In summer they dance like butterfly s throug the trees in my garden, and  softly twitter there songs.

Foto:Gertraud Beitzinger for "Liebes Land".

 
 
Jammer dat de sneeuw vanmorgen bijna geheel verdwenen is, was van plan om wat mooie plaatjes te gaan maken, maar het is te laat. Dit lieve meisje geniet er nog volop van.
 
Its a pitty, the snow is gone , I made plans for some nice pictures  this sundaymorning, but it is too late. This sweet little girl is still enjoying the snow.
 
 
 
Leuk om met kleine kinderen te maken op deze sombere zondag.
 

 
Nice little kork raindeer,for children to make on a rainy day like this.
 
Hier wat leuke kerstpatroontjes, om kleine kerstboomhangertjes van te maken.
 
Some nice little patterns, to make christmastreehangers.
 
 
Heb je dan nog een kwartiertje over,maak dan dit heerlijke recept uit het Duitse blad "Mein schones Land".
 

 
Ook in mijn huis begint het er een beetje op te lijken. Geen glitter en glim, maar veel groen,bessen, kransen en guirlandes.
 

 
In my house it beginning to look like christmas, no glitter {just a little bit} but lots of greenery, berries, wreaths and garlands.
 


 

 

 

 Ik blijf het leuk vinden, dit ontwerp van "with thy needle & thread", misschien maak ik er nog wel eens een kruissteek variant ervan.

 
En mocht je je met de kerstdagen nu echt nog vervelen, dan is er nog deze leuke freebee die ik van internet plukte, er stond jammer genoeg niet bij van wie hij was.

 
Fijne dagen allemaal

14 opmerkingen:

 1. Wat een inspirerend blogje en wat is je doos mooi geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je huis kan zo in een woonblad. Alles is even mooi, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig op en top kerstblogje! Enne... je servies kan hier zo bij mijn rood/roze servies in de kast! Ben ik ook dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gonny, ik begin zo meteen weer vooraan dit logje opnieuw te bekijken, ik raak niet uitgekeken!!!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk kerstblogje. Ik heb genoten van je verhaal en vooral al die heerlijke kerstfoto's. Dank je wel. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weer een kijk plezier!! leuk om je logje te lezen en te bekijken, zo veel moois te zien!

  Fijne week en hopelijk tot gauw weer, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit allemaal sfeervol en een super leuke inrichting, kom niet uitgekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Gonny, als ik al niet in de kerststemming was dan ben ik het wel geworden door het bekijken van je prachtige blog;-)
  Mooi is je doos geworden en de lampenkap is ook een plaatje!

  Misschien tot gauw, lieve groet Grethilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf maar ooooh en aaaaah's te roepen. Meid, wat laat je ons een hoop mooie en zo sfeervolle plaatjes zien. Eerst dat tijdschrift en ja, kon ik goed breien dan was ik ook al aan dat vest begonnen en je huis.......een plaatje. Zo geweldig ingericht. Helemaal mijn smaak. Geniet van al je mooie en goede dingen! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gonnie wat een mooie plaatjes helemaal leuk ik geniet van je blog .gr Sonja een pootje van Bob en Pippa.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Congratulations for the wonderful blog, I love your designs then become your follower!
  Best wishes for a Merry Christmas
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha die Gonnie, heb even genoten van je kersthuis, wel wat laat, maar wel leuk...Ik wens jullie een geweldig 2013 en hoop gauw weer langs te komen...
  Liefs en knuffel
  Erna xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. bonjour, s'il vous plait, ou je peux trouver la grille du Christmas box?
  merci
  uba

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Halllo Gonnie,
  Na een poos weg geweest te zijn ben ik verschillende blogs weer gaan lezen,en zo kwam ik ook bij jou blog te recht.
  Ik had wel al Marijke haar blog gezien en van de winkel,en zo naar jou toe.
  Meid wat een blog het is dat ik zo naar het voorjaar verlang ,maar bij het zien van zo veel moois zou ik de kerst zo weer even over willen doen.Dat heb ik deze keer gemist die mooi sfeer waar wij zaten is het maar een dag kerstmis en totaal een andere sfeer.
  Maar goed een mens kan niet alles hebben .
  Ik wilde je toch even laten weten al is het laat hoe mooi jij de sfeer hebt weten te pakken .
  Groetjes Meriam

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers

Totaal aantal pageviews